Nieuws

Poging tot oplichting: wees op uw hoede (10/03/2017)

Oneerlijke mensen proberen soms burgers op te lichten door zich uit te geven als personeelsleden van de Federale Pensioendienst (FPD).

Hoe kunt u vermijden dat u opgelicht wordt?
U kunt gemakkelijk een personeelslid van de FPD herkennen:

  • Onze personeelsleden kunnen altijd bewijzen dat ze voor de FPD werken
  • Alle informatie die ze u geven moet gratis zijn

Afkoop studiejaren (28-04-2017)

Wacht nog even om uw vragen te stellen of om uw aanvraag te doen.
Het is onnodig om een aanvraag tot regularisatie van uw studiejaren in te dienen voordat de wet van kracht wordt (voorlopig voorzien voor 1 juni 2017). We kunnen uw aanvraag niet behandelen voordat de wetteksten definitief zijn.
Zolang de wet nog niet is gepubliceerd, heeft het ook geen zin om ons te contacteren met vragen over uw studiejaren en de impact op uw latere pensioen. Wij raden u aan nog even geduld uit te oefenen en deze nieuwspagina en/of mypension.be aandachtig te volgen.

Lees meer

Bezoek je een van onze gewestelijke kantoren? Denk eraan een afspraak te maken! (28/04/2017)

Waarom wachten als je een afspraak kan maken met onze experten?

Lees meer

De Pensioendienst blaast eerste kaarsje uit (infographics)

We hebben wat statistieken verzameld over onze instelling, om te kijken hoe één jaar Pensioendienst er in cijfers uitziet.

Lees meer

Betaalkalender: eerstvolgende betalingen (06/04/2017)

betaalkalenderPensioenen 04-2017 betaalbaar op de laatste werkdag van de maand: 28/04/2017
Pensioenen 05-2017 betaalbaar op eerste werkdag van de maand: 02/05/2017

Overzicht betaaldatums van de maandelijkse pensioenen

Overzicht van de belangrijkste wettelijke en reglementaire bepalingen over pensioenen van het ambtenarenstelsel (Wetgeving) (07/03/2017)

Voor de "Professionals":
Het overzicht van de belangrijkste wettelijke en reglementaire bepalingen over pensioenen van het ambtenarenstelsel is bijgewerkt
Zie:

Nieuwe bevoegdheden van de Pensioendienst (01-01-2017)

Sinds 1 januari 2017 heeft de Pensioendienst een paar nieuwe bevoegdheden van de Dienst voor de Bijzondere Socialezekerheidsstelsels (DIBISS) en HR Rail overgenomen.

Lees meer

Jaarverslagen 2015 van ex-PDOS en ex-RVP (19-12-2016)

Op 1 april 2016 hielden de Pensioendienst van de Overheidssector (PDOS) en de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) op te bestaan en zag de Federale Pensioendienst (FPD) het levenslicht. De jaarverslagen 2015 van beide instellingen zijn dan ook de laatste documenten die onder de naam en in het huisstijljasje van de oude instellingen verschijnen.

Lees meer

Barema bedrijfsvoorheffing voor pensioenen van toepassing vanaf 1 januari 2017 (19-12-2016)

Het nieuwe barema bedrijfsvoorheffing voor pensioenen staat online.

Luik 'mijn aanvullend pensioen' nu ook beschikbaar op mypension.be (06/12/2016)

logo mypension.beDe volgende stap van het online pensioenportaal mypension.be is een feit. De nieuwe aanwinst: 'mijn aanvullend pensioen'. Naast gegevens over uw wettelijke pensioen, geeft mypension.be nu ook gepersonaliseerde informatie over uw aanvullend pensioen.

Onze pensioenexperts komen naar je toe (28/11/2016)

De Pensioendienst is vertegenwoordigd in meer dan 200 gemeenten. Onze experts staat ter beschikking in onder andere gemeentehuizen, OCMW's om je vragen over het wettelijke pensioen te beantwoorden.

Afkopen studiejaren met oog op het pensioen: wij wachten op meer informatie (21/10/2016)

De federale Regering heeft een principeakkoord bereikt over het afkopen van de studiejaren met oog op het latere pensioen (als werknemer, zelfstandige of ambtenaar).

In een volgende stap vindt het sociale overleg over deze hervorming plaats. Nadien zullen alle nieuwe maatregelen in een wettekst gegoten worden.

Het is pas van zodra de wettekst definitief is dat de Pensioendienst u meer informatie kan geven over uw concrete situatie. Op dit ogenblik heeft het dus geen zin om ons te contacteren met vragen over uw studiejaren en de impact op uw latere pensioen. Wij raden u aan om deze nieuwspagina en/of onze sociale media aandachtig te volgen.

De Pensioendienst werft aan (02/09/2016)

Via Smals zoeken we 45 ICT-profielen (Testanalist, Java Developer en Functioneel analist). Zij zullen ons ICT-departement versterken dat momenteel uit 250 medewerkers bestaat.

Interesse? Bekijk snel onze vacatures